Onze Dirigent

Onze Dirigent

 

Lennert Knops geb. in 1982 woonplaats: Papendrecht

Kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bachto Vierne. Van zijn orgelspel zijn een aantal solo cd's verschenen.

Samen met zijn vrouw, Maria Knops die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd's uitgegeven. Bij Cees het Jonk heeft Lennert prive-lessen koordirectie gevolgd.

Momenteel is hij dirigent van het Chr. Hoeksche Waards Mannenkoor. Als dirigent was hij verbonden aan diverse mannenkoren, gemengde-, kinder- en jongerenkoren.

Lennert componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op cd verschenen. Van zijn hand verschenen o.a twee grote koorwerken 'Exodus' en 'Hij leeft'.

In zijn dagelijkse werkzaamheden is hij actief als manager bij Orgelmakerij Noorlander. Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Herv. Gem. van Papendrecht.

Daarnaast is hij regelmatig als koorbegeleider op orgel of piano te beluisteren en verleent hij in deze hoedanigheid zijn medewerking aan cd-opnamen.

Concertreizen voerden o.a. naar Belgie, Frankrijk, Italie, Schotland en Israel.