Onze Dirigent

Onze Dirigent

 

Lennert Knops geb. in1982  woonplaats: Papendrecht

Kreeg op zeverjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bachto Vierne. Van zijn orgelspel zijn een aantal solo cd's verschenen.

Samen met zijn vrouw, Maria Knops die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd's uitgegeven. Bij Cees het Jonk heeft Lennert prive-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij aan Mannenkoor Tehillim, Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht Chr. Jong Mannenkoor Jubilate uit Hendrik-Ido-Ambacht en het  Chr. Hoekschewaards Mannenkoor. Ook het Shalomkoor staat onder zijn leiding. Met dit koor worden koorreizen gemaakt, o.a. naar Israel.

Lennert componeert en arrangeert muziek voor zijn koren , voor harp en diverse andere instrumentenof bezettingen. Veel van deze muziek is ook op cd verschenen. Van zijn hand verschenen o.a twee grote koorwerken 'Exodus' en 'Hij leeft'.

Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Herv. Gem. van Papendrecht.

Daarnaast is hij regelmatig als koorbegeleider op orgel of piano te beluisteren en verleent hij in deze hoedanigheid zijn medewerking aan cd-opnamen.

Concertreizen voerden o.a. naar Belgie, Frankrijk, Italie, Schotland en Israel.